Anila`s Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
AdWords
Gallery


9 NAJRAŠIRENIJIH LJUBAVNIH MITOVA Empty
Podijeli na Fejsu
Podijeli
Keywords


9 NAJRAŠIRENIJIH LJUBAVNIH MITOVA

Go down

9 NAJRAŠIRENIJIH LJUBAVNIH MITOVA Empty 9 NAJRAŠIRENIJIH LJUBAVNIH MITOVA

Postaj by nika0406 25/02/10, 12:25 pm

Zar je nemoguće da ljubavna ili bračna veza imaju visok nivo povjerenja i iskrenosti kao i prisno prijateljstvo? Ako vam partner nije i jako dobar prijatelj, što je onda? Veze bez visokog stupnja prijateljstva sigurno postoje, ali im štošta nedostaje... Saznajte još nekoliko najraširenijih ljubavnih mitova...
Naučite znati voljeti.Ima ljubavnih savjeta koji vrijeđaju inteligenciju ili su primjenjivi na mali postotak ljudi. Neki su izvedeni iz antičkih mitova: Penelopa je čekala Odiseja i ostala mu vjerna 20 godina, pa neki psiholozi zaključuju da "duga razdvojenost ojačava ljubav". Nemojte to iskušavati u praksi!

Glumite da ste neosvojivi
Takva taktika postavlja odnos na pogrešnu nogu. Želite li da vaša veza bude utemeljena na povjerenju, poštenju i komunikaciji, zašto biste se ophodili na takav način? Jedino se ne smijete ponižavati da budete drugoj strani na raspolaganju, ako vam ona ne uzvraća na jednak način!

Držite partnera u neizvjesnosti
Ova se taktika smije rabiti samo sporadično i ni pošto ne smije prerasti u pravilo. Ona zahtijeva puno proračunatosti i manipulacije i često narušava intimu i poštovanje. Neki to čine zato da bi u vezu unijeli element neočekivanog, ali to je bolje činiti s nenajavljenim romantičnim gestama nego držanjem u neizvjesnosti. Ovisi, zapravo, oko kojih pitanja pržite partnera na tihoj vatrici. Vjernost i ljubav nikad ne bi smjele biti pod znakom pitanja.

Svakodnevno mu izjavljujte ljubav
Ovo ne treba shvatiti doslovno niti tu emociju treba izražavati uvijek na jednak način. Svakodnevne ljubavne izjave neće imati učinka niti ako su neiskrene. No, ispravno je davati partneru do znanja da ga volite, ako je to istina. Nema razloga biti emocionalno škrt prema voljenoj osobi.

Partner ne može biti i najbolji prijatelj
Zar je nemoguće da ljubavna ili bračna veza imaju visok nivo povjerenja i iskrenosti kao i prisno prijateljstvo? Ako vam partner nije i jako dobar prijatelj, što je onda? Veze bez visokog stupnja prijateljstva sigurno postoje, ali im štošta nedostaje.
Istina je da bi bilo dobro da imate i drugih prijatelja kojima se možete povjeravati, osobito ako je u vezi nastupilo zasićenje.

Duga razdvojenost pojačava ljubav
Ova tvrdnja vrijedi tek za manjinu. Za optimalno funkcioniranje veze potrebne su česte doze intimnosti i prisutnosti. Ljudi stupaju u vezu da bi jedni drugima na razne načine bili na raspolaganju, ne da bi se dopisivali tijekom dugog iščekivanja susreta.
U jednom trenutku, razdvojenost tjera jednog ili oba partnera da potraže alternativu. Neke veze prežive razdvojenost, ali to ne znači da partneri pritom ne pate. Druga je stvar s kratkim odsustvom. Ono doista povećava želju među partnerima koji se vole.

Put do muškarčeva srca vodi kroz želudac
Žena koja je vrsna kuharica ima nekih komparativnih prednosti nad drugim ženama, no daleko od toga da su kuhanje ili gošćenje presudni. Najbrži put do muškog srca vodi kroz seks i nježnosti, a kulinarske i domaćinske vještine zgodan su dodatak.

Moguće je naučiti nekoga voljeti
Postoji ljubav na prvi pogled, kao i ljubavi na drugi, treći i još kasnije poglede. Ali ne radi se o "učenju" voljenja, već o otkrivanju privlačnih osobina koje nisu odmah uočljive. Tko misli da je moguće samog sebe prisiliti ili nagovoriti na ljubav prema nekome u velikoj je zabludi. Eventualno je moguće sebe prisiliti na život u vezi s nekim koga ne volite.

Rođenje djece zbližava partnere
Ako se partneri ne vole, neće se voljeti ni kad im se rodi dijete. Eventualno će im raskid veze pasti teže ili će se prisiliti na održavanje veze unatoč teškoćama. Čak je obrnuto: veze koje su sjajno funkcionirale bez djece nailaze na teškoće kad se pojavi potomstvo. Novopečenim roditeljima ponestaje vremena, privatnosti i intime.

Ljubav nadvladava sve nedaće
Ako nekoga ludo volite, doista je moguće da ćete mu štošta oprostiti, ali nemojte na to računati. Također, ne valja računati na to da ćete ikad nekoga voljeti ludo i bez ostatka, kao ni da ćete vi biti voljeni na taj način. Obrnuto, velike ljubavi s vremenom postaju sve manje ukoliko vezu nagrizaju siromaštvo, nasilje, ovisnost o alkoholu ili drugim drogama
nika0406
nika0406
.
.

Broj postova : 2127
Join date : 09.01.2010
Age : 39

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.