Gallery


Anila`s  Forum - Portal Empty
Podijeli na Fejsu
Podijeli
Latest topics
» Konizacija odnosno cone biopsies
Anila`s  Forum - Portal Empty10/10/14, 11:18 am by Anila

» CHAT kutak za Vas koje ste u najljepšem stanju ili ćete to tek postati
Anila`s  Forum - Portal Empty07/01/14, 10:51 pm by mama 89

» CIN 1, 2, 3 i CIS / AIS
Anila`s  Forum - Portal Empty02/09/13, 12:03 pm by makica

Usta, grlo, rak i HPV

07/01/10, 04:29 am by Admin

Uz cigarete i alkohol kao glavne krivce za razvoj raka na području glave i vrata, kandidirao se i HPV. Virus toliko mijenja rak da je u usporedbi s ovim 'običnim' – neprepoznatljiv. Ali i lakše izlječiv!

Rak na području glave i vrata u osoba sklonih cigaretama i alkoholu te osoba zaraženih virusom HPV-a toliko se razlikuje da znanstvenici smatraju kako zaslužuje posebnu kategoriju.

Pod rak područja glave i vrata spada rak usta, jezika, nosa, sinusa, grla, limfnih čvorova i vrata. Godišnje u Americi od raka na području glave i vrata oboli više od 35.000 osoba.

Pročitaj cijeli članak! (samo registrirani članovi)

Comments: 0

Djevojčice „podmićivane“ kuponima za cijepljenje protiv raka grlića maternice

11/02/10, 03:26 pm by Admin

09.02.2010. by Alison Dayani, Birmingham Mail

Danas je otkriveno da se tinejdžericama u Birminghamu nude šoping kuponi kako bi se cijepile kontroverznim cjepivom protiv HPV-a.
Ako primi cjepivo, svaka djevojčica dobiva Love2Shop kupon u vrijednosti od 45 funti (oko 370 Kn) koji se može iskoristiti u raznim trgovinama.

No, kuponi za cijepljenje prozvani su kao "podmičivanje", od strane majke jedne tinejdžerice, a druga je to opisala kao "neetičku prinudu."

Pročitaj cijeli članak! (Samo za registrirane članove)

Comments: 0

More than half of Texas physicians do not follow HPV recommendations

30/12/09, 03:30 am by Admin

The Advisory Committee on Immunization Practices recommends the human papillomavirus vaccination for all 11- and 12-year-old girls, but results of a recent survey showed that more than half of Texas physicians do not follow these recommendations.

The survey was published in Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, a journal of the American Association for Cancer Research.

Pročitaj cijeli članak samo za registrirane članove)

Comments: 0

Kako je došlo do spoznaje da je virus uzročnik raka grlića maternice, koje su najbolje metode prevencije i postoji li pouzdano liječenje? Pogledajte i objašnjenje Nobelovca koji je otkrio HPV.

30/12/09, 11:02 am by Admin

Milijuni žena u svijetu zaraženi su humanim papiloma virusom (HPV), najraširenijom spolno prenosivom bolesti u svijetu i najčešćim uzrokom raka grlića maternice.

Rak grlića maternice po učestalosti je drugi oblik raka maternice u svijetu. Simptomi su najčešće nevidljivi no humani papiloma virus uzrokuje i pojavu bradavica i kod muškaraca i kod žena, uključujući i genitalne bradavice ( šiljate kondilome). Ove bradavice su na sreću uglavnom dobroćudne jer iako postoji više od stotinu tipova humanog papiloma virusa, samo ih nekoliko uzrokuje rak. Infekcije humanim papiloma virusom uglavnom prođu same od sebe jer ih pobjedi jaki imunološki sustav tijela. No dugotrajne infekcije nekim tipovima tog virusa uzrokuju rak grlića maternice.

Pročitaj cijeli članak (samo registrirani članovi)

[ Full reading ]

Comments: 0

Priča koja se pojavila u Velikoj Britaniji u novinama Sunday Express, pod naslovom " `Ubod` smrtonosan kao rak", citira Dr. Harper govoreći da cjepivo protiv raka vrata maternice, može biti opasnije od raka kojeg bi trebalo spriječiti.

30/12/09, 03:16 am by Admin

(NaturalNews 12.10.2009.) Prošlog tjedna, NaturalNews izvestio je o javnoj izjavi pripisanoj Dr. Diane Harper, istraživačici koja je radila na oba cjepiva, Cervarixu i Gardasilu. Priča koja se pojavila u Velikoj Britaniji u novinama Sunday Express, pod naslovom " `Ubod` smrtonosan kao rak", citira Dr. Harper govoreći da cjepivo protiv raka vrata maternice, može biti opasnije od raka kojeg bi trebalo spriječiti.

Pročitaj cijeli članak (samo za registrirane korisnike)

Comments: 0

FDA approves first DNA test for two types of HPV

30/12/09, 03:31 am by Admin

The U.S. Food and Drug Administration has approved the first DNA test that identifies the two types of human papillomavirus (HPV) that cause the majority of cervical cancers among women in the United States.

The test, called Cervista HPV 16/18, detects the DNA sequences for HPV type 16 and HPV type 18 in cervical cells. Differentiating these HPV types gives health care professionals more information on a patient’s risk of subsequently developing cervical cancer.

Pročitaj cijeli članak(samo za registrirane članove)

Comments: 0

Kontroverzno cjepivo protiv HPV-a

30/12/09, 01:25 pm by Admin

Farmaceutska industrija radi profita ignorira dobrobit mladih djevojaka.
Cjepivo Cervaix dobivaju učenice sedmih razreda osnovne škole usprkos činjenici što se u Velikoj Britaniji vodi žustra rasprava o njegovim posljedicama. Tamošnji mediji opširno pišu o 18-godišnjoj Stacey Jones, koja je završila u bolnici s velikim oštećenjima mozga. Sumnja se kako je problem u Cervarixu, kojim se djevojke cijepe preventivno protiv HPV-a.

U djelotvornost i opravdanost cijepljenja sumnja i liječnica Lidija Gajski, inače autorica knjige „Lijek ili priča o obmani“.

Pročitaj cijeli članak! (samo za registrirane članove)

Comments: 0

USKORO HRVATSKI LIJEK PROTIV RAKA VRATA MATERNICE

07/01/10, 10:51 am by Admin

Comments: 0

Sumnjivo Cervarixovo cjepivo: 14-godišnja Britanka umrla nakon cijepljenja protiv HPV-a

30/12/09, 10:44 am by Admin

NATALIE MORTON, 14-godišnja školarka iz Coventryja, umrla je ubrzo nakon cijepljenja protiv HPV-a, a cjepivo koje je dobila su engleske zdravstvene vlasti ubrzo povukle iz škola.


Pročitaj cijeli članak (samo registrirani članovi)

Comments: 0

Žena dobila 1.5 milijuna dolara u “Sudskom slučaju prijenosa spolno prenosive bolesti“

09/02/10, 11:46 pm by Admin

U presudi koja bi mogla biti najveća takve vrste, sud u Iowi dodijelio je 1,5 milijuna dolara ženi koja je tužila muškarca jer ju je zarazio sa spolno prenosivom bolesti, nakon što joj je rekao da je čist.

Kod Karly Rossiter (25), dijagnosticirana su oba dva tipa humanog papiloma virusa (HPV), od kojih jedan uzrokuje genitalne bradavice i druge stanične abnormalnosti koje mogu dovesti do raka vrata maternice. U zahtjevu dokumentiranom u ožujku 2007, ona navodi da je dr. Alan Evans, Muscatine, Iowa, stomatolog, zarazio ju tijekom 18 mjeseci odnosa i nije ju upozorio da poduzme odgovarajuće korake kako bi sebe zaštitila od infekcija.

Pročitaj cijeli članak (samo registrirani članovi)

Comments: 0

Ranije stupanje u seksualne odnose udvostručuje vjerojatnost razvoja raka grlića maternice

30/12/09, 10:43 am by Admin

ponedjeljak, 21.12.2009 11:09

DJEVOJKE koje ranije stupaju u seksualne odnose imaju dvostruko veće šanse da obole od raka grlića maternice, otkrili su britanski znanstvenici, koji su do tog zaključka došli nakon istraživanja provedenog na 20.000 žena.

U članku objavljenom u znanstvenom časopisu British Journal of Cancer tvrdi se kako žene iz siromašnijih slojeva društva imaju veće šanse za obolijevanje od raka grlića maternice, jer u prosjeku u seksualne odnose stupaju četiri godine ranije od žena iz bogatijih slojeva, a ranije bilježe i prvu trudnoću.

Pročitaj cijeli članak (samo registrirani članovi)

Comments: 0

Lijekovi koje doktori propisuju mogu biti beskorisni pa čak i štetiti, tvrdi liječnica Lidija Gajski.

30/12/09, 01:21 pm by Admin

Nije sve što se prodaje u ljekarni pa čak i ono što se naziva lijekom uistinu djelotvorno. Ovu jednostavnu istinu otkrila je javnosti liječnica Lidija Gajski, autorica upravo objavljene knjige „Lijek ili priča o obmani“. Nakon više od 20 godina radnog iskustva 48-godišnja internistica u Domu zdravlja Zagreb Centar nedvosmisleno progovara o ogromnom utjecaju farmaceutske industrije na cjelokupni zdravstveni sustav.

- K liječniku možete doći potpuno zdravi, a iz ordinacije izaći s pet ili šest lijekova, osobito ako niste 20-godišnjakinja, već ste stariji. Lijekovi se danas ne propisuju samo za bolest, postali su dio prevencije bolesti. Međutim, manje je poznato da su njihovi pozitivni učinci u prevenciji često beznačajni, a uz to mogu i ugroziti zdravlje.

Pročitaj cijeli članak (samo registrirani članovi)

[ Full reading ]

Comments: 0

New research to be published in BJOG:

30/12/09, 03:11 am by Admin

New research to be published in BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology has found a higher incidence of gynaecological cancers (uterine, ovarian and cervical cancer) in urban areas of Egypt, as compared to rural areas. The incidence of uterine cancer among urban women was six times higher than that of rural women. The study suggests that women in urban areas may have a higher exposure to environmental xenoestrogens (industrially made compounds that have an oestrogenic activity), which may increase the risk of developing hormone-related cancers.

Pročitaj cijeli članak (samo registrirani članovi)

Comments: 0

Pretraľnik
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Online
Ukupno je: 2 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 2 gostiju. :: 1 Bot

/

Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 102, dana 23/11/10, 10:00 pm.