Gallery


Anilas.forum - PRAVILA Empty
Podijeli na Fejsu
Podijeli
Keywords


Anilas.forum - PRAVILA

Go down

Anilas.forum - PRAVILA Empty Anilas.forum - PRAVILA

Postaj by Anila on 08/12/09, 10:33 pm

Korištenje osobnih imena (hrvatskih javnih ličnosti) je zabranjeno jer ne želimo da se korisnici lažno predstavljaju kao Janica Kostelić ili Stjepan Mesići po Forumu. Ukoliko želite koristiti svoje ime i prezime, smijete, no budite svjesni toga da ste se odrekli svoje anonimnosti kad ste to napravili. Uredništvo foruma će za ovakve nickove tražiti neki dokaz da se ne predstavljate lažno (npr. poslan e-mail sa službene e-mail adrese, a ne s nekih od besplatnih servisa).
Na internetu se pisanje velikim slovima smatra urlanjem i nije pristojno, trebate se pridržavati kulturnog pisanja, bez vikanja. Pisanje CAPS LOCK teksta nije dopušteno, osobito ako se radi o duljem postu koji je cijeli napisan na taj način. Ukoliko se želi nešto istaknuti poželjno je koristiti boldani tekst.
Anilas.forum.hr namijenjen je razmjeni mišljenja, iskustava i informacija o temama iz zdravstvenog i psihičkog područja. Sve informacije i savjete koristite isključivo na osobnu odgovornost. Forum ne zamjenjuje savjet liječnika.
Umjesto kopiranja cjelovitih tekstova na forum je preporučljivo stavljati linkove. Chat također nije poželjan način komunikacije, za to postoji pm, te takve poruke podliježu brisanju moderatora. Svako vrijeđanje sugovornika bit će brisano, autor upozoren, a nakon ponovljenog vrijeđanja banan sa ovog foruma.
Još par stvari koje nisu dozvoljene: quotati post samo da bi ostavljali smajliće, uvrede na nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj, spolnoj, seksualnoj osnovi također.
Molim da pazite na pismenost, kako u postovima, tako i u naslovima tema (početno slovo veliko, naslov ukratko objašnjava o čemu je riječ u samoj temi). U nastojanju da nam svima bude ljepše i ugodnije, apelirali bi na sudionike rasprava da, ukoliko vide da netko krši gore navedena pravila, na to i upozori moderatora foruma ili administratora.
Uredništvo foruma ne može garantirati ispravnost informacija koje se pojavljuju na forumu. Forumaši se s toga pozivaju da isti nikako ne uzimaju kao mjerodavan izvor, a pogotovo ne kao alternativu mišljenju stručnjaka.
Udaljavanje s podforuma (ban) je nešto što ćemo nerado činiti. Međutim katkada je forumaše nužno na neko vrijeme udaljiti s foruma. Na određenoj temi zabranjeno je offtopičenje, za to postoji link za otvaranje nove teme. Očekuje se da se offtopičenje ne oduži na više od 4-5 postova. U suprotnom će moderatori intervenirati i vratiti temu na pravi put. Konstantno kršenje ovog pravila, osobito ako forumaš drugim postovima na temi ili ostalim temama na psihologiji, zdravlju ili bilo kojoj drugoj temi, ne doprinosi diskusiji smatrat će se kršenjem pravila. Ukoliko se nešto želi reći samo jednom forumašu, a nema potrebe da to vide i ostali forumaši, preporučuje se uporaba Privatnih poruka, odnosno pm. Psovanje i prostote nisu poželjne. Učestalo pretjerano prostačenje bit će editirano, a u koliko se ponavlja duže vrijeme, rezultirat će sankcijama.
Kod odgovaranja na temu u kojoj netko govori o svom problemu ili gledištu na problematiku, poželjno je izbjegavati vrijednosno osuđivati osobe s problemom. Osobi koja iznosi svoj problem, to o čemu piše predstavlja problem, odnosno njegovo/njezino viđenje stvari. To što drugi ljudi možda objektivno imaju veće probleme ne umanjuje probleme koje doživljava osoba koja o njemu govori. Ako imate drugačije mišljenje od druge osobe ne znači da je vaše mišljenje bolje niti vrjednije. Pokušajte biti tolerantni.
Moderatori imaju pravo po potrebi nadopunjavati ili mijenjati navedena pravila.
Anila
Anila

Broj postova : 3773
Join date : 04.12.2009
Lokacija : Daleko...

http://www.anilas.net

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.