CIN 1, 2, 3 i CIS / AIS
+40
HannaH888
kety
xyz
zelena
ANCI
shoebox_girl
Lili
susjeda
Natasa
taty19
dandy
vicky
noa
malena24
dena
Nina2
Lauraaa
katy
bubab047
Otkačena
sandra
NIKA
Jellle
cailler
una
mikicam
HAL3
sajnam
honey
Tena28
Lost
Ana
nika0406
seven
@ma-moon
Tashana
Mariza
june
Anila
Admin
44 posters
Stranica 2 / 39.
Stranica 2 / 39. • 1, 2, 3 ... 20 ... 39
Re: CIN 1, 2, 3 i CIS / AIS
nalaz biopsije cin 2...juhuhuhuhuu...ja sretna i s tim.papa je 2 na 1.skoro godina dana ,a nije se promijenio
vjeruj mi da sam neke dane mislila da je već doguralo dalje od 3 kad bi me štrecnulo dolje.
doktor koji me preporučio mi je rekao da nemam šta čekat sa trudnoćom i da ću poslije poroda ako će biti gore ići na konizaciju,a ako je biopsija dobro odraadjena moze biti da ce cin biti manji,ali je to u malom postotku slučaj.
sad čekam papu da vidim kako je to počišćeno i onda na bebu.
znaš šta mi nije jasno? dobila sam papir od pape,a od biopsije nisam(to će mi dati doktor kad se vrati sa skijanja,jer su ostali kod njega).na papi se samo na jednom mjestu spominje hpv.ne znam koliko se ti kužiš u nalaze,ali vjerujem da si diplomirala koliko si sva u tome.ajde odgovor dok nadjem nalaz pa ti napišem.inače kad sam bila na biopsiji dr mi reče da je nemoguće da mi se hpv povukao,ali ako stvarno je zašto ne bi na forum napisala kako sam si pomogla i da druge cure znaju.
vjeruj mi da sam neke dane mislila da je već doguralo dalje od 3 kad bi me štrecnulo dolje.
doktor koji me preporučio mi je rekao da nemam šta čekat sa trudnoćom i da ću poslije poroda ako će biti gore ići na konizaciju,a ako je biopsija dobro odraadjena moze biti da ce cin biti manji,ali je to u malom postotku slučaj.
sad čekam papu da vidim kako je to počišćeno i onda na bebu.
znaš šta mi nije jasno? dobila sam papir od pape,a od biopsije nisam(to će mi dati doktor kad se vrati sa skijanja,jer su ostali kod njega).na papi se samo na jednom mjestu spominje hpv.ne znam koliko se ti kužiš u nalaze,ali vjerujem da si diplomirala koliko si sva u tome.ajde odgovor dok nadjem nalaz pa ti napišem.inače kad sam bila na biopsiji dr mi reče da je nemoguće da mi se hpv povukao,ali ako stvarno je zašto ne bi na forum napisala kako sam si pomogla i da druge cure znaju.
@ma-moon- .
- Broj postova : 997
@ma-moon sri sij 06, 2010 10:25 pm
tamo gdje pišu mikroorganizmi zaokruženo je samo bacillus vaginalis ,a hpv nije..a tamo gdje je kvačica na cin 2 je tsavljena i kvačica promjene vezane uz hpv..sad nisam pametnna jel je ili nije..ne bih htjela pisati po forumu šta mi je pomoglo kad nije..hahaha.ispadnem lažljivica.
ostaje mi čekanje na papu i eventualno još jedan bris
tamo gdje pišu mikroorganizmi zaokruženo je samo bacillus vaginalis ,a hpv nije..a tamo gdje je kvačica na cin 2 je tsavljena i kvačica promjene vezane uz hpv..sad nisam pametnna jel je ili nije..ne bih htjela pisati po forumu šta mi je pomoglo kad nije..hahaha.ispadnem lažljivica.
ostaje mi čekanje na papu i eventualno još jedan bris
Kako??? toliko mi je komp mrtav da mi se ni smajlići ne ljuljaju..jajajaja
@ma-moon- .
Biopsija na čupkanje, kažeš..... jako mala vjerojatnost da je puno skinuto, ali nema veze, ipak je dvojka.....
Ti si tu papu radila prije biopsije i genotipizaciju na HPV i nađen ti je visoki rizik, ne? i sad biopsija cin2?! Jelte?
Kasno je, ali polako.... mogu ja to!
Gle ako ti je rađena genotipizacija i nađem HPV, nikako ga se nemožeš riješit jer je to virua, ali sa micanjem promjena kod tebe i kod partnera (ako ih ima) može sa umiriti virus, tj nije više asktivan, ali je tuuuu, znači treba bildat imunitet i ne se sekirat!
E sad ovo mi nije jasno... ovaj nalaz što tu piše, to je nalaz pape nakon kojeg si radila genotipizaciju naHPV, ne?
Jer ovo bacillus vaginalis, su laktobacili koji su normalni stanovnici vaginalne sluznice i svojim metabolizom potiču proizvodnju mliječne kiseline koja održava fiziološki pH (normalnu kiselost) na sluznici rodnice, čime se spriječava umnažanje patoloških bakterija. Njihov metabolizam i postojanje jedna je od važnih obrambenih mehanizama za sluznicu spolnih organa u žena, i pripada tzv. prirodnom, nespecifičnom imunitetu. Odnosno s nečim si pucala imunitet i to je ok, nije opasno, ok je, ali kod cin2 je i kvačica radi promjena povezanih sa HPV-om? ok..... i nakon toga znaš točno koji tip imaš... visoki rizik!
Znači da imaš HPV ukoliko nisi radila genotipizaciju, a jesi jer inače nebi znala koji tip imaš, trebalo bi ju napravit....
Znači papa je tu sad sporedan, bitna je biopsija koja je cin2 i genotipizacija koja je pokazala HPV visokog rizika, ne?
Molim te ispravi me ako sam fulala....
Ti si tu papu radila prije biopsije i genotipizaciju na HPV i nađen ti je visoki rizik, ne? i sad biopsija cin2?! Jelte?
Kasno je, ali polako.... mogu ja to!
Gle ako ti je rađena genotipizacija i nađem HPV, nikako ga se nemožeš riješit jer je to virua, ali sa micanjem promjena kod tebe i kod partnera (ako ih ima) može sa umiriti virus, tj nije više asktivan, ali je tuuuu, znači treba bildat imunitet i ne se sekirat!
E sad ovo mi nije jasno... ovaj nalaz što tu piše, to je nalaz pape nakon kojeg si radila genotipizaciju naHPV, ne?
Jer ovo bacillus vaginalis, su laktobacili koji su normalni stanovnici vaginalne sluznice i svojim metabolizom potiču proizvodnju mliječne kiseline koja održava fiziološki pH (normalnu kiselost) na sluznici rodnice, čime se spriječava umnažanje patoloških bakterija. Njihov metabolizam i postojanje jedna je od važnih obrambenih mehanizama za sluznicu spolnih organa u žena, i pripada tzv. prirodnom, nespecifičnom imunitetu. Odnosno s nečim si pucala imunitet i to je ok, nije opasno, ok je, ali kod cin2 je i kvačica radi promjena povezanih sa HPV-om? ok..... i nakon toga znaš točno koji tip imaš... visoki rizik!
Znači da imaš HPV ukoliko nisi radila genotipizaciju, a jesi jer inače nebi znala koji tip imaš, trebalo bi ju napravit....
Znači papa je tu sad sporedan, bitna je biopsija koja je cin2 i genotipizacija koja je pokazala HPV visokog rizika, ne?
Molim te ispravi me ako sam fulala....
aaaaaaaaa....sva sam se zbunila..aj sad ispočetka.
znači genotipizaciju sam radila u 6-om mjesecu,pa u 8.pa opet u 10-om.na zadnjem testu nestao Hpv.piše negativan.skupa sa još jednom beštijom..kaže doktor nemoguće u 2 mjeseca,al ajd dobro.nisam ni očekivala da će samo tako nestat.bit će da se nešto zbrkalo od silnih antibiotika otprije.papa mi je uradjen prije same biopsije.ravno 6 i pol minuta prije nego je počeo čupat.
imunitet sam pucala svjetski,ali stres ne mogu smirit :|
sve si točno navela,ali sam tako gladna da ne vidim slova kako treba
znači genotipizaciju sam radila u 6-om mjesecu,pa u 8.pa opet u 10-om.na zadnjem testu nestao Hpv.piše negativan.skupa sa još jednom beštijom..kaže doktor nemoguće u 2 mjeseca,al ajd dobro.nisam ni očekivala da će samo tako nestat.bit će da se nešto zbrkalo od silnih antibiotika otprije.papa mi je uradjen prije same biopsije.ravno 6 i pol minuta prije nego je počeo čupat.
imunitet sam pucala svjetski,ali stres ne mogu smirit :|
sve si točno navela,ali sam tako gladna da ne vidim slova kako treba
@ma-moon- .
I kao što u većini slučajeva kod PAPA testa bude: da dr. stavi kvačicu na HPV jer se takve promjene uglavnom procjenjuju kao promjene povezane s HPV-om i bez tesstiranja na isti, a u ovom slučaju je već bio rađen test na HPV (pretpostavljam) pa se sad, na drugom PAPI ta kvačica podrazumjeva!
i na tom papi tik prije biopsije opet pokazuje sumnju na HPV?!
tako bi i trebalo bim majku mu, pa nisi ti herkules da je pobjegao od tebe.....
znači definitivno ti sad opet uz kontrolnu papu treba i genotipizacija, da se zna točno...
za koliko ideš na papu, nemoj prije 7-8 tjedana....
tako bi i trebalo bim majku mu, pa nisi ti herkules da je pobjegao od tebe.....
znači definitivno ti sad opet uz kontrolnu papu treba i genotipizacija, da se zna točno...
za koliko ideš na papu, nemoj prije 7-8 tjedana....
Admin je napisao/la:I kao što u većini slučajeva kod PAPA testa bude: da dr. stavi kvačicu na HPV jer se takve promjene uglavnom procjenjuju kao promjene povezane s HPV-om i bez tesstiranja na isti, a u ovom slučaju je već bio rađen test na HPV (pretpostavljam) pa se sad, na drugom PAPI ta kvačica podrazumjeva!
Moguče, ali glupo, nemaju obi što predpostavljat jer na papi samo pokazuje sumnju znači ili na hpv ili na upalicu, jer oni če i kod upale metnit hpv pod sumnju jer neznaju od čega je, zato treba genotipizacija, jer u tako kratkom roku nije mogo isparit!
to znam.rekla mi sestra da ništa prije 6 tjedana i obavezno nakon menzesa.sad moram vidjet kad će mi se sve zvijezde poklopit.
a ja ti stvarno ne znam reći to za hpv.sigurno nije nestao,ali me zbunio.ići ću ja ponovno i to nakon pape da vidim tko tu koga
a ja ti stvarno ne znam reći to za hpv.sigurno nije nestao,ali me zbunio.ići ću ja ponovno i to nakon pape da vidim tko tu koga
@ma-moon- .
a ako ipak je onda sam ja čarobnjak!!! :geek:
jel bi se mogla upisat u G. knjigu rekorda sa tim podatkom?
@ma-moon- .
@ma-moon je napisao/la:to znam.rekla mi sestra da ništa prije 6 tjedana i obavezno nakon menzesa.sad moram vidjet kad će mi se sve zvijezde poklopit.
Ne, ne, nije mogao nestat, da je to dulje vrijeme i da si ti čista od promjena ok, ali nikako nisi, tako da.... papa nije pouzdan to znamo..
Ali ukoliko ti imaš cin2+ visoki HPV.... ja ti nikad nebi predložila odi na bebu, jer meni je u 2 mj sa cin2/3 došlo na cin3/cis....
bebi treba živa i zdrava mama, ljube.....
vidjet čemo nalaze..
@ma-moon je napisao/la:a ako ipak je onda sam ja čarobnjak!!! :geek:
DA, definitivno...
jooooj...ma znaš jedva čekam tu papu.nisam ništa ni mislila pokušavati dok ne vidim nalaze.na bris idem svakako,a imam cijelo ljeto za raditi na bebi.. možda onda bude mali ovnić kao i mama i tata.
čekamo i čekamo
čekamo i čekamo
@ma-moon- .
E, ništa više nepričam s tobom.....
pa jel ti to imaš brodić??????????
Vozi na chat!!!!!!!!
pa jel ti to imaš brodić??????????
Vozi na chat!!!!!!!!
Ola komadi!! Opet ja s pitanjcem...
Da li vas je dole kad probadalo? Npr. kao da vas netko s iglom iznutra bode prema van, iznad kosti?
Da li vas je dole kad probadalo? Npr. kao da vas netko s iglom iznutra bode prema van, iznad kosti?
Tashana- .
- Broj postova : 1615
Pozdrav cure ! Nova sam na ovom forumu... Evo mog slučaja ukratko... prije trudnoće sam imala Cin II uzrokovan visokorizičnim tipom hpv virusa (genotip 16). 6 mjeseci nakon poroda papa test je pokazao CIN III . Kao terapiju sam dobila Betadine i Albothyl vaginalete (poslije toga vaginalete od gospine trave) i jačanje imuniteta,kontroni papa test za 3 mjeseca. Budući da ne želim toliko čekati, u utorak sam se naručila privatno na koposkopiju kod dr.Frković u Rijeci. Sad ćemo vidjeti što mi ona preporuča za dalje. Ako budem morala na konizaciju,ići ću kod Ljubojevića u Zg na lletz. Bilo kakav savjet i podrška su dobrodošli...
seven- Broj postova : 23
Anila je napisao/la:a dobro uz taj cin3 nitko te nije poslao na biopsiju??
Gin se vodila po nalazu citologa na kojem piše kontrola za 3 mjeseca. Dobila sam terapiju vaginaletama i preporuku za jačanje imuniteta. Budući da ne želim toliko čekati, u utorak idem privatno kod ginekologa na kolposkopiju,vjerovatno odmah i biopsiju .
seven- Broj postova : 23
Da, definitivno jer to nije za čekanje....
Ljubo ti je ok za letz biopsiju, ali dobro pročitaj njegov nalaz jer mene je bez razloga poslao na konizaciju, a sa letz biopsijom mi je skinuo cin3.... tako da i veliki plus za njega ali i minus...
Ljubo ti je ok za letz biopsiju, ali dobro pročitaj njegov nalaz jer mene je bez razloga poslao na konizaciju, a sa letz biopsijom mi je skinuo cin3.... tako da i veliki plus za njega ali i minus...
Sa nalazom CIN III i visoko-rizičnim HPV-om, čekanje od 3 mjeseca je nevjerojatno glupa preporuka! Jedino vrijedi početi raditi na imunitetu a vaginalete treba izbjegavati prije kolposkopije jer mogu prikriti stvarno stanje (Anila će ti to objasniti). Što prije kolposkopija i biopsija a onda ćeš tek znati šta te čeka! Što se navedenog ginekologa tiče, reći ću samo da nije jedini. Ni najbolji.
Pozdrav svima!
Evo da i ja isprićam svoju priću!
Ja i moj muž pokušavamo dobiti još jednu bebu već2,5 godine,i ja odlućila da krenem kod svog ginekologa na pretrage pa da vidimo u ćemu je problem.Normalno prva stvar PAPA TEST,ok,nakon 3tj ćekanja nalaza imala sam kaj za saznat:HPV,CIN3,CIS i pravac petrova na kolposkopiju i biopsiju (imala sam sreću jel poznajem jednu tetu tamo u bolnici pa su mi biopsiju radili pod anstezijom sta im inaće nije praksa).ok,opet ćekanje 2tj da bi se pokazalo isto kao i na papi.cekala sam 1,5mj da se ponovi papa i opet je sve bilo isto(CIS+HPV) i dogovorena operacija za 2mj poslje.Obavila sam sve pretrage i evo me u bolnici,prvo sam ćekala 7 sati da me smjeste u sobu,i kad sam se napokon smjestila dolazi sestra sa nekim tabletama za ćišćenje i 2 sata nakon toga klistir(umrla sam skoro)Došo je i drugi dan ,dan operacije,Furaju me dole pred operacijsku salu gdje sam se smrzla,dobivam tableticu za smirenje i braunilu.Cekala sam jedno sat vremena ispred i nisam mogla vjerovati(svi su se prešetavali vamo-tamo,smijali se,svađali užas) i eto napokon dolazim ja na red i legnem na onaj stolac,dobila drogu i zaspala ko top.Napokon ja se budim i odlazim u sobu(imala sam dosta velike bolove) i tražim med sestru da mi da nešto za bolove,kad me žena piknula automatski mi je noga utrnula,bolila ko sam vrag i nisam mogla tj dana doslovce stat na nju,no to nije sve,kako su mi sljedeći dan vadili tamponadu zakrvarili su mi plahtu i ja sam odmah rekla sestri da mi treba ćista plahta,međutim kad je došla poslje nasmijala mi se i rekla da oni nemaju toliko čistih plahti i da je nemogu dobiti.Uglavnom 7dana sam ja ležala na krvavoj plahti,doktor koji me je operirao nije niti jedanput došao pitati kako sam,ja nisam pojma imala šta su mi radili,kako se treba ponašati,ništa ništa KATASTROFA.Jedva sam ćekala dan kad ću doći doma i leći u svoj ćisti krevet,eto toliko,malo sam odužila ali bilo je još usputnih stvari za koje nemožete vjerovati da si zdravstveni djelatnici ili bolnica smiju dopuštati
Evo da i ja isprićam svoju priću!
Ja i moj muž pokušavamo dobiti još jednu bebu već2,5 godine,i ja odlućila da krenem kod svog ginekologa na pretrage pa da vidimo u ćemu je problem.Normalno prva stvar PAPA TEST,ok,nakon 3tj ćekanja nalaza imala sam kaj za saznat:HPV,CIN3,CIS i pravac petrova na kolposkopiju i biopsiju (imala sam sreću jel poznajem jednu tetu tamo u bolnici pa su mi biopsiju radili pod anstezijom sta im inaće nije praksa).ok,opet ćekanje 2tj da bi se pokazalo isto kao i na papi.cekala sam 1,5mj da se ponovi papa i opet je sve bilo isto(CIS+HPV) i dogovorena operacija za 2mj poslje.Obavila sam sve pretrage i evo me u bolnici,prvo sam ćekala 7 sati da me smjeste u sobu,i kad sam se napokon smjestila dolazi sestra sa nekim tabletama za ćišćenje i 2 sata nakon toga klistir(umrla sam skoro)Došo je i drugi dan ,dan operacije,Furaju me dole pred operacijsku salu gdje sam se smrzla,dobivam tableticu za smirenje i braunilu.Cekala sam jedno sat vremena ispred i nisam mogla vjerovati(svi su se prešetavali vamo-tamo,smijali se,svađali užas) i eto napokon dolazim ja na red i legnem na onaj stolac,dobila drogu i zaspala ko top.Napokon ja se budim i odlazim u sobu(imala sam dosta velike bolove) i tražim med sestru da mi da nešto za bolove,kad me žena piknula automatski mi je noga utrnula,bolila ko sam vrag i nisam mogla tj dana doslovce stat na nju,no to nije sve,kako su mi sljedeći dan vadili tamponadu zakrvarili su mi plahtu i ja sam odmah rekla sestri da mi treba ćista plahta,međutim kad je došla poslje nasmijala mi se i rekla da oni nemaju toliko čistih plahti i da je nemogu dobiti.Uglavnom 7dana sam ja ležala na krvavoj plahti,doktor koji me je operirao nije niti jedanput došao pitati kako sam,ja nisam pojma imala šta su mi radili,kako se treba ponašati,ništa ništa KATASTROFA.Jedva sam ćekala dan kad ću doći doma i leći u svoj ćisti krevet,eto toliko,malo sam odužila ali bilo je još usputnih stvari za koje nemožete vjerovati da si zdravstveni djelatnici ili bolnica smiju dopuštati
nika0406- .
- Broj postova : 2127
Halo, dal si ti kupila moju knjigicu pa to prepisala??
Tak sam i ja prošla... isto...
si dobila nalaz konizacije več?
i molim te koji je to dr bio koji te operiro da te nije došao ni posjetit, tam sam čula za jednog takvog, mislim na gin2....
ti sad samo LEŽI dobrih mj dana, nemoj se uopče naprezat, na wc pomoču laksativa a ako ti ide na kašljanje uzmi i pocuclaj bilo koji bombon i možemo na temu konizacija.... da i ostale curke znaju! ;)
Tak sam i ja prošla... isto...
si dobila nalaz konizacije več?
i molim te koji je to dr bio koji te operiro da te nije došao ni posjetit, tam sam čula za jednog takvog, mislim na gin2....
ti sad samo LEŽI dobrih mj dana, nemoj se uopče naprezat, na wc pomoču laksativa a ako ti ide na kašljanje uzmi i pocuclaj bilo koji bombon i možemo na temu konizacija.... da i ostale curke znaju! ;)
Ljudi nemaju pojma koliko si loše slobode liječnici dozvoljavaju, ko da su Bogovi a ne ljudi, a Anila je dobar primjer da i najbolji pogriješe ali i da postoje ljudi koji im se trude stati na kraj!
Samo naprijed, kad poželiš odustat, sjeti se svih ovih žena i nemoj jer ako ti odustaneš, što njima ostaje?!
Samo naprijed, kad poželiš odustat, sjeti se svih ovih žena i nemoj jer ako ti odustaneš, što njima ostaje?!
Ana- Broj postova : 29
Stranica 2 / 39. • 1, 2, 3 ... 20 ... 39
Stranica 2 / 39.