Anila`s Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
AdWords
Gallery


HPV i trudnoća Empty
Podijeli na Fejsu
Podijeli
Keywords


HPV i trudnoća

Go down

HPV i trudnoća Empty HPV i trudnoća

Postaj by Admin 02/01/10, 10:39 pm

Žene koje imaju HPV za vrijeme trudnoće pitaju se da li HPV virus može naškoditi njihovom nerođenom djetetu. Ali u većini slučajeva, humani papiloma virus ne utječe na razvoj djeteta. Niti HPV infekcija obično promijeni način na koji je žena tretirana za vrijeme trudnoće. Važno je, međutim, da opstetričar zna ako žena ima HPV.

Evo što žene trebaju znati o HPV-u i trudnoći.

Pokušavajući zatrudniti - Bez Povijesti o HPV-u

Žene koje pokušavaju zatrudnjeti često pitaju, dali im je potreban specifičan test za HPV, samo da bi bili sigurni da nisu zaražene virusom. Odgovor je, ne.

Ako je žena redovito radila Papa testove, bilo kakve abnormalnosti upozorile bi njenog doktora da provjeri prisutnost HPV-a. Jednom kada je žena trudna, PAPA test će biti napravljen kao prvi prenatalni pregled. Ako pregled pokazuje abnormalnosti, liječnik će naručiti još testova.

Dodatni testovi mogu uključivati HPV test. Stanice se prikupljaju iz cerviksa i analiziraju u laboratoriju za otkrivanje rizičnih tipova HPV-a povezanih s rakom. Ili liječnik može odlučiti da napravi kolposkopiju, u kojoj se posebni mikroskopski uređaj koristi za pažljivo pregledavanje cerviksa za abnormalne promjene tkiva.

Pokušavajući zatrudniti - Povijest HPV-a

Žena kod koje postoji povijest o HPV-u treba biti sigurna da joj doktor zna. Ona bi trebala reći svom doktoru ako ima povijest genitalnih bradavica, promjena u tkivu vrata maternice (kao što je abnormalan PAPA test), ili drugih problema. Njezin liječnik će htjeti pažljivo pratiti trudnoću, jer joj brže može doći do promjena stanica tijekom trudnoće.

Trudnica – sa HPV-om

Nije pronađena veza između HPV-a i pobačaja, prijevremenog poroda, ili drugih komplikacija u trudnoći.

Također, rizik prijenosa virusa na dijete se smatra vrlo niskim.

Ako je trudnica pozitivna na testove za visoko-rizične tipove HPV-a povezane s rakom grlića maternice, liječnik će tijekom trudnoće pratiti promjene cervikalnog tkiva.

U nekih trudnica s HPV-om, promjene tkiva mogu se povećati tijekom trudnoće. Ako je moguće, liječnik će odgoditi liječenje, jer tretmani mogu dovesti do preranog poroda.

Ako trudnica ima genitalne bradavice, liječnik će nadzirati da li se bradavice povećavaju. Hormonska promjena tijekom trudnoće može uzrokovati množenje bradavica ili njihov rast. Ponekad bradavice mogu krvariti.

Ovisno o opsegu bradavica, liječnik liječenje može odgoditi do nakon poroda. Ali ako su bradavice toliko velike da bi mogle uzrokovati opstrukciju u vagini, možda će morati biti uklonjene prije porođaja.

Genitalne bradavice se mogu ukloniti kirurški, uz kemijsku obradu, ili bezbolnom električnom strujom.

HPV i Porođaj

Rizik od prijenosa HPV-a za dijete je vrlo nizak. Čak i ako djeca dobiju HPV virus, njihova tijela se obično sama očiste od virusa.

U većini slučajeva, beba rođena od žene s genitalnim promjenama nema komplikacija povezanih sa HPV-om. U vrlo rijetkim slučajevima, beba rođena od žene koja ima genitalne bradavice će razviti bradavice u grlu. Ovo ozbiljno stanje naziva se respiratorni (dišni) papilomatosis i često zahtijeva laserske operacije kako bi se spriječilo bradavice od blokiranja djetetovog dišnog prolaza.

Pa čak i ako majka ima vrstu HPV virusa koji je uzrokovao rak vrata maternice, dijete može biti sigurno porođeno.

Stručnjaci se ne slažu oko vrijednosti carskog reza kao pokušaja sprječavanja prijenosa HPV-a od drugih na novorođenče. Neki kažu da bi mogao ponuditi neku zaštitu protiv HPV-a za bebu. Ali, s obzirom da djeca rijetko dobiju HPV za vrijeme porođaja - i mogu samostalno odbaciti infekciju - rizici operacije ne prevaguju moguću korist, prema Američkom fakultetu opstetričara i ginekologa.

Tretiranje HPV-a nakon poroda

Ako je bio abnormalan Papa test u trudnoći, liječnik će vjerojatno napraviti još jedan Papa test nekoliko tjedana nakon poroda. Ponekad, promjene stanica vrata maternice nestaju nakon poroda, pa liječenje nije potrebno.

Ponekad, genitalne bradavice također nestaju. Ako ne, liječnik može preporučiti liječenje nakon poroda.

webmd.com
Admin
Admin

Broj postova : 1238
Join date : 03.12.2009

http://www.anilas.net

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.