Konizacija odnosno cone biopsies
+22
rabarbara
pina
gabica
Otkačena
emily78
roxy
smatano
miavita
Candida
Lauraaa
kyb
seven
@ma-moon
HAL3
Tashana
Jellle
Ana
nika0406
creep
june
Admin
Anila
26 posters
Stranica 2 / 15.
Stranica 2 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Re: Konizacija odnosno cone biopsies
Visina x Širina x Dubina ili Širina x Visina x Dubina
Pošto je grlić okrugli ovo visina i širina je možda krivo za reći ali razumiješ o čemu se radi, ne!?
Pošto je grlić okrugli ovo visina i širina je možda krivo za reći ali razumiješ o čemu se radi, ne!?
Zadnja promjena: Admin; 10/01/10, 10:04 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
Neznam točno mislim da je to individualno.... ali vidiš nije ti išao puno u dubinu nego više u širinu, to je ok... veče šanse da negude komplikacija u trudnoći...
i nemoj sad mislit na rezanje opet...
i nemoj sad mislit na rezanje opet...
kakva crna trudnoća?
troje imam,obožavam ih i dalje neću ići,to je sigurno :silent:
troje imam,obožavam ih i dalje neću ići,to je sigurno :silent:
creep- Broj postova : 63
Piše ovak:6.8x3.2
nika0406- .
- Broj postova : 2127
Onda je vjerojatno riječ o promjeru i dubini i ako je tako onda su ti stvarno puno skinuli!
nika0406 je napisao/la:Piše ovak:6.8x3.2
Molim? Ajme.... koji ti je phd konusa, nalaz konizacije?
Nika... Evo točniji i bolji odgovor na prijašnje pitanje:
Konizacija može uzrokovati posebne probleme koji nisu uobičajeni. Prije svega tu je vrlo, vrlo mala šansa da maternica može postati tako čvrsto zatvorena nakon što je rađena konizacija da sperma uopće ne može proći. To se naziva cervikalna stenoza. Ako se to dogodilo, ne bi mogli zatrudnjeti prirodnim putem. Ako imate mentruaciju nakon konizacije, to znači da niste dobili potpunu cervikalnu stenozu. Ako sluz iz maternice može izaći, kad je period menstruacije, onda i sperma može ući.
"Ako vaš liječnik misli da se vaš vrat maternice može početi otvarati prerano, možete dobiti neku vrstu `trčećeg šava` oko njega da ga drži zatvorenim. Šav se presjeca prije nego što idete na porod, obično oko 37. tjedna trudnoće. Cerviks se onda može normalno otvoriti za dijete da izađe."
Cijeli tekst ovdje ispod LETZ KONIZACIJE
Konizacija može uzrokovati posebne probleme koji nisu uobičajeni. Prije svega tu je vrlo, vrlo mala šansa da maternica može postati tako čvrsto zatvorena nakon što je rađena konizacija da sperma uopće ne može proći. To se naziva cervikalna stenoza. Ako se to dogodilo, ne bi mogli zatrudnjeti prirodnim putem. Ako imate mentruaciju nakon konizacije, to znači da niste dobili potpunu cervikalnu stenozu. Ako sluz iz maternice može izaći, kad je period menstruacije, onda i sperma može ući.
"Ako vaš liječnik misli da se vaš vrat maternice može početi otvarati prerano, možete dobiti neku vrstu `trčećeg šava` oko njega da ga drži zatvorenim. Šav se presjeca prije nego što idete na porod, obično oko 37. tjedna trudnoće. Cerviks se onda može normalno otvoriti za dijete da izađe."
Cijeli tekst ovdje ispod LETZ KONIZACIJE
evo sad cu napisati šta piše na otpusnom pismu jel nikakve druge nalaze nisam dobila u bolnici,Phd nalaz nisam dobila nego je samo na otpusno pismo napisala:PHD br CERVICITIS CHR.2316/09 i to je to
DIJAGNOZA:CIS (D06.0)
TERAPIJA: Conisatio et plastica portionis
Pacijentica primljena na odjel GIN II zbog abnormalnog citološkog i histološkog nalaza na cerviksu,a radi planiranog op.zahvata
PAPA 2/09 CIS+HPV
Kolposkopija:široki ektiopij oko vanjskog ušća,vidljiva TZ,na prednjoj usni manje polje pojačane vaskularizacije,na 11h polje ABE sa finim punkcijama.
Učinjena biopsija i ekskohleacija(3/09):PHD-CINIII.Ecc uredan
UZV (05.05.2009):Uterus iljevi jajnik bo.
Nakon kraće prijeoperacijske pripreme učini se konizacija i plastika porcije.
Zahvat protekao uredno.
Posljeoperacijski tjek protjeće uredno uz hiramicin 2x100mg
BLA;BLA;BLA i kaj ja sad znam iz toga,ništa
DIJAGNOZA:CIS (D06.0)
TERAPIJA: Conisatio et plastica portionis
Pacijentica primljena na odjel GIN II zbog abnormalnog citološkog i histološkog nalaza na cerviksu,a radi planiranog op.zahvata
PAPA 2/09 CIS+HPV
Kolposkopija:široki ektiopij oko vanjskog ušća,vidljiva TZ,na prednjoj usni manje polje pojačane vaskularizacije,na 11h polje ABE sa finim punkcijama.
Učinjena biopsija i ekskohleacija(3/09):PHD-CINIII.Ecc uredan
UZV (05.05.2009):Uterus iljevi jajnik bo.
Nakon kraće prijeoperacijske pripreme učini se konizacija i plastika porcije.
Zahvat protekao uredno.
Posljeoperacijski tjek protjeće uredno uz hiramicin 2x100mg
BLA;BLA;BLA i kaj ja sad znam iz toga,ništa
nika0406- .
s time da genotipizaciju HPV-a nisam radila jel nisam znala ništa.....To će mi raditi sad u 3mj na kontroli
nika0406- .
od mene samo za sad jedno pitanje, a kasnije ču bit tu pa dođi.... dali si nakon biopsije radila kontrolnu papu, ako jesi koji je nalaz, ako nisi.. zašto??
ako nisi radila ni kontrolnu papu niti genotipizaciju na hpv prije konizacije, nečemo nastavit na forumu o ovome a ukoliko je istina da su ti toliko odrezali, objasnit ču ti sve... ili admin...
KAJJJJJJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!
Nemojte me plašiti,kaj su i mene sj....????
Radili su mi papu bila je CIS+HPV i to 2mj prije operacije,poslje nikakvu papu nisam radila s time da niti terapiju nikakvu dobila nisam,ništa,ništa, al mi tipizaciju nisu radili,imam sve nalaze kod sebe osim PHD-a
I nikakav nalaz konizacije
Nemojte me plašiti,kaj su i mene sj....????
Radili su mi papu bila je CIS+HPV i to 2mj prije operacije,poslje nikakvu papu nisam radila s time da niti terapiju nikakvu dobila nisam,ništa,ništa, al mi tipizaciju nisu radili,imam sve nalaze kod sebe osim PHD-a
I nikakav nalaz konizacije
nika0406- .
gle to na otpusnom pismu je phd nalaz a tvoj je upala....tj C.C..... tako je i meni pisalo....
da dijagnoza od pape ti je bila CIS to i piše, onaj HPV nije točan, jer nije rađena genotipizacija, tako su i meni napisali da ga imam, pa čerak....
vidi, nebi htjela ovako putem foruma nešto pisat zagovarat ili poticat, ali mislim da bi ti osobno onako laički trebala nazvat (tako sam i ja) i pitat...... dobro dali je meni onda dijagnoza upala??
da dijagnoza od pape ti je bila CIS to i piše, onaj HPV nije točan, jer nije rađena genotipizacija, tako su i meni napisali da ga imam, pa čerak....
vidi, nebi htjela ovako putem foruma nešto pisat zagovarat ili poticat, ali mislim da bi ti osobno onako laički trebala nazvat (tako sam i ja) i pitat...... dobro dali je meni onda dijagnoza upala??
sorry evo me
nika0406- .
da nakon biopsije
nika0406- .
neznam onda što da ti kažem....
creep nam je dobila phd cis, a ti C.C...... ja bi na tvom mjestu pitala, jer to taj dio koji ti je odrezan je išao na analizu i pokazao upalu.... neznam, što ti misliš, što su ti rekli.... išta?
creep nam je dobila phd cis, a ti C.C...... ja bi na tvom mjestu pitala, jer to taj dio koji ti je odrezan je išao na analizu i pokazao upalu.... neznam, što ti misliš, što su ti rekli.... išta?
znaći 12.3 2009 (prvi put došla):kolposkopija i biopsija
26.3:PHDbr1007/09 CIN3 i kontrola kada će se ponoviti papa
7.05:Ponovljena papa
28.5:PAPA:CIS+HPV,Za konizaciju 23.06
26.3:PHDbr1007/09 CIN3 i kontrola kada će se ponoviti papa
7.05:Ponovljena papa
28.5:PAPA:CIS+HPV,Za konizaciju 23.06
nika0406- .
ma ništa ti ja neznam draga moja VELIKO NIŠTA
Nitko mi ništa nije rekao
Nitko mi ništa nije rekao
nika0406- .
ovo sve izgleda ok... kak bi trebalo bit, ali phd nalaz konizacije C.C.?? Ne razumijem..
Dali su ti možda u bolnici rekli da ti je ostala upala kad si dobila antibiotike??
Dali su ti možda u bolnici rekli da ti je ostala upala kad si dobila antibiotike??
Pozdrav! Vidim da se svašta događalo od kad me nije bilo! Ima i novih cura-bok nika! Ovaj tvoj slučaj mi je ko da opet čitam Anilinu knjigu! Nevjerojatno!
Ana- Broj postova : 29
Stranica 2 / 15. • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Similar topics
» PCOS, odnosno sindrom policističnih jajnika
» Anksioznost odnosno tjeskoba
» Mogućnost interpretacije ekscizijske biopsije cerviksa: KLASIČNA vs LETZ KONIZACIJA
» IMPOTENCIJA odnosno EREKCIJSKA DISFUNKCIJA
» BPH, odnosno Benigna hiperplazija prostate
» Anksioznost odnosno tjeskoba
» Mogućnost interpretacije ekscizijske biopsije cerviksa: KLASIČNA vs LETZ KONIZACIJA
» IMPOTENCIJA odnosno EREKCIJSKA DISFUNKCIJA
» BPH, odnosno Benigna hiperplazija prostate
Stranica 2 / 15.