Simptomi rane trudnoće
+2
nika0406
@ma-moon
6 posters
Stranica 1 / 1.
Simptomi rane trudnoće
Simptomi rane trudnoće mogu se osjetiti već poslije par dana od trenutka začeća, ali neke žene ne osjećaju ništa ni nakon nekoliko tjedana. Prvi simptom trudnoće je svakako izostanak menstruacije, ali tijelo će vam početi slati i druge signale, koji se mogu razlikovati iz tjedna u tjedan. Jedan od prvih simptoma trudnoće može biti pojačana potreba za određenom vrstom hrane, koju do tada možda i niste voljeli. Također u ovom periodu može doći i do malog krvarenja, koje nije menstrualno, ali koje vas ne treba niti brinuti.
Jutarnja mučnina može se pojaviti vrlo rano u trudnoći, čak i prije nego što primijetite da ste u drugom stanju. Iako se zove jutarnja mučnina, ona se može javljati u bilo koje doba dana. Pomoć u borbi protiv ovakvog stanja mogu vam biti mali ali česti obroci.
Mnoge žene postanu osjetljivije na svakodnevne mirise, a čulo okusa se može tako drastično promijeniti da postoji mogućnost da vam se više neće tražiti vaša omiljena hrana. Također, u ustima možete osjećati okus metala.
Zbog povećavanja maternice pritisak na mokraćni mjehur će biti jači pa ćete vjerojatno češće nego što je to uobičajeno ići u WC. Ukoliko vam je urin tamnije boje i ima jači miris nego inače pijte više vode.
U ranoj trudnoći moguće je osjetiti kako su vam se grudi povećale i postale izrazito napete. Bradavice isto tako mogu narasti i postati jako osjetljive, a mogu i potamniti.
Prvih nekoliko tjedana možda ćete imati grčeve i osjećaj kao da svakog trenutka trebate dobiti menstruaciju, a grčeve često prati i bol u leđima. Trudnice mogu imati i češće glavobolje koje su rezultat velikih hormonskih poremećaja.
Moguće je da će vas do kraja prvog tromjesečja pratiti osjećaj iscrpljenosti, a to se događa zbog rasta hormona HCG i Progesterona, a i zbog povišene tjelesne temperature.
Nizak šećer koji se javlja od izbjegavanje hrane zbog mučnine i nizak tlak nakon dužeg stajanja koji se javlja zbog pritiska maternice na žile u nogama, mogu izazvati vrtoglavice i nesvjestice.
Možda ćete se iznenaditi, ali tijekom prvog tromjesečja trudnoće možete izgubiti na tjelesnoj težini. Ovo je rezultat smanjenog apetita, što je u ovom periodu normalno.
Hormoni trudnoće usporavaju metabolizam kako bi se apsorbirale sve hranljive tvari koje su potrebne vašoj bebi za rast. Zbog ovog kiseline mogu uzrokovati mučninu i zatvor, te pojačano lučenje kiseline u želucu.
U trudnoći ćete biti i jako žedni. Dodatna količina vode koju popijete koristi se za povećanje količine krvi i ostalih tekućina u organizmu.
Ponekad je frustrirajuće čekati odgovor ukoliko mislite da ste trudni i ne možete dočekati period kada to možete saznati, ali slušajte svoje tijelo i možda vam ono kaže odgovor.
Jutarnja mučnina može se pojaviti vrlo rano u trudnoći, čak i prije nego što primijetite da ste u drugom stanju. Iako se zove jutarnja mučnina, ona se može javljati u bilo koje doba dana. Pomoć u borbi protiv ovakvog stanja mogu vam biti mali ali česti obroci.
Mnoge žene postanu osjetljivije na svakodnevne mirise, a čulo okusa se može tako drastično promijeniti da postoji mogućnost da vam se više neće tražiti vaša omiljena hrana. Također, u ustima možete osjećati okus metala.
Zbog povećavanja maternice pritisak na mokraćni mjehur će biti jači pa ćete vjerojatno češće nego što je to uobičajeno ići u WC. Ukoliko vam je urin tamnije boje i ima jači miris nego inače pijte više vode.
U ranoj trudnoći moguće je osjetiti kako su vam se grudi povećale i postale izrazito napete. Bradavice isto tako mogu narasti i postati jako osjetljive, a mogu i potamniti.
Prvih nekoliko tjedana možda ćete imati grčeve i osjećaj kao da svakog trenutka trebate dobiti menstruaciju, a grčeve često prati i bol u leđima. Trudnice mogu imati i češće glavobolje koje su rezultat velikih hormonskih poremećaja.
Moguće je da će vas do kraja prvog tromjesečja pratiti osjećaj iscrpljenosti, a to se događa zbog rasta hormona HCG i Progesterona, a i zbog povišene tjelesne temperature.
Nizak šećer koji se javlja od izbjegavanje hrane zbog mučnine i nizak tlak nakon dužeg stajanja koji se javlja zbog pritiska maternice na žile u nogama, mogu izazvati vrtoglavice i nesvjestice.
Možda ćete se iznenaditi, ali tijekom prvog tromjesečja trudnoće možete izgubiti na tjelesnoj težini. Ovo je rezultat smanjenog apetita, što je u ovom periodu normalno.
Hormoni trudnoće usporavaju metabolizam kako bi se apsorbirale sve hranljive tvari koje su potrebne vašoj bebi za rast. Zbog ovog kiseline mogu uzrokovati mučninu i zatvor, te pojačano lučenje kiseline u želucu.
U trudnoći ćete biti i jako žedni. Dodatna količina vode koju popijete koristi se za povećanje količine krvi i ostalih tekućina u organizmu.
Ponekad je frustrirajuće čekati odgovor ukoliko mislite da ste trudni i ne možete dočekati period kada to možete saznati, ali slušajte svoje tijelo i možda vam ono kaže odgovor.
@ma-moon- .
- Broj postova : 997
Re: Simptomi rane trudnoće
Moj prvi simptom je bio izostanak menstruacije,i naoticanje grudi ništa drugo,evo sad me poćela i žgaravica mal mućiti,kaj se tiće mućnine,bolova u leđima ,i ostalim simptomima hvala bogu ništ od toga,al ak bude sve ok bumo vidli,možda bu još kaj 

nika0406- .
- Broj postova : 2127
Moja buduća svekrva je ostala trudna u 40 i nekoj. i nije znala da je trudna sve dok nije ušla u četvrti mjesec trudnoče.I to je išla doktoru jer su je počela boliti leđa. Kaže da je imala i mengu i nakakvih simptoma.
Jellle- Broj postova : 370
I ja sam sa malim imala m prva 3mj normalno....ma nema tu pravila,svak ima drugaćije....
nika0406- .
Simptomi kod mene= litre i litre čokoladnog mlijeka, a bez posljedica- inače sam alergična na mlijećne proizvode! 

e ovako molim savijet. neznam dali sam trudna to me pati već mjesec dana. zabrinula sam se prošli mj. prije menge. donji dio trbuha mi je bio onako obli kao da sam naduta, malo su mi se grudi nabujale i povratila sam jedno jutro. i da stalno sam žedna. a jučer sam trebala dobiti mengu ali još nisam. što se tiče mokrenja to mi je jako često još ot kako sam rodila prije dvije godine. u vezi menge koju sam trebala dobiti, nemam nikakve grčeve u trbuhukako sam ih redovito svaki mjesec imala, ni promjene raspoloženja, trebala bih ići kod ginekologa pa provjeriti ali me zanima i vaše mišljenje. 

suzanaŠ- Broj postova : 240
Ej mica....
Ja ne znam, nebi htjela ovako il onako ništa pisat.....
A ništa, odi k giniću pa da vidimo dal si i ti "blažena"
Ja ne znam, nebi htjela ovako il onako ništa pisat.....
A ništa, odi k giniću pa da vidimo dal si i ti "blažena"

Ovak,ja mislim da bi ti trebala otići kod doktora na pregled što prije da vidiš stvarno o ćemu se radi,ili si kupi test za trudnoću pa češ vidjeti,mislim da bi ti bilo najblje napraviti test pa onda ako bude pozitivan otići kod ginekologa da ti to potvrdi.........Sretno i obavezno nam javi kaj je bilo,ima Boga i bitno je vjerovati...
nika0406- .
I da brisevi su ok ništa nema

nika0406- .
Suzi..teško je bilo što reći na ovakve simptome i nagadjati...svaka od nas je individua i ima drugačije simptome,a neke nemaju nikakve simptome..zato se slažem sa curama da bi trebala provjeriti kod doktora,a ako želiš prvo napravi test domeka da si skratiš muke i isčekivanje,a onda kod doktora..ajmo još lijepih vijesti danas!!!

@ma-moon- .
nika0406 je napisao/la:I da brisevi su ok ništa nema![]()

@ma-moon- .
Mučnina je najčešća ujutro, a može potrajati i cijeli dan. Ponekad je prati i povraćanje, no ono nije opasno ako možete jesti i piti. Ako ne možete, potražite pomoć liječnika. Mučnina se ne može izbjeći, ali čaša soka prije ustajanja može pomoći.
uh samo da me zaobiđe ta mučnina. Ona mi se od svih simptoma čini najgora
Jellle- Broj postova : 370
Ja sam imala večernje mučnine, ali bez povraćanja... A test sam radila dan nakon izostanka menge i plusić se pojavio nakon 10ak minuta.. 

Tashana- .
- Broj postova : 1615
ĆEKAJ TRUDNA SI SADA????!!!!!
nika0406- .
Ja??!!
Ma ne...pričam kad sam s malim bila trudna..
Ma ne...pričam kad sam s malim bila trudna..
Tashana- .
A nadam se da ću jednog dana opet moći biti trudnica.. 

Tashana- .
Daj ne kenjavi
,nikad neznaš,meni je trebalo skoro 3 god i onda mi se dogodi ovo šta je al se nedam....tako i ti,loše misli ostavi sa strane a pozitiva u glavu.... 

nika0406- .
Ma znam sve to, ali nakon jednog spontanog, jedne biokemijske trudnoće, pa komplikacije sa malim kad sam bila trudna, pa nemam štitnjaču i ovo novo rezanje sad.... Nadam se da će me barem to krenuti kada mi je sve drugo u komi...
Tashana- .
Ja znam ženu koja je bez štitnjaće i sa većim gin problemima u 44 godini rodila prekrasnu curicu (5-to dijete) 
Ajmo na chat za trudnice jel bumo dobile

Ajmo na chat za trudnice jel bumo dobile

nika0406- .

» 10 pravih poteza prije trudnoće
» Rak grlića maternice (prevencija, simptomi, dijagnoza i liječenje)
» Rak grlića maternice (prevencija, simptomi, dijagnoza i liječenje)
Stranica 1 / 1.