Anila`s Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
AdWords
Gallery

Strije-kako ih spriječiti i ublažiti Empty
Podijeli na Fejsu
Podijeli
Keywords

Strije-kako ih spriječiti i ublažiti

2 posters

Go down

Strije-kako ih spriječiti i ublažiti Empty Strije-kako ih spriječiti i ublažiti

Postaj by @ma-moon 21/02/10, 05:21 pm

Kod većine žena strije su neizbježna pojava, dobije ih više od 80 posto trudnica, uglavnom pred kraj drugog tromjesečja. Nastaju zbog rastezanja kože u trudnoći, a pojavljuju se kao jake crvene linije najčešće u donjem dijelu trbuha, no mogu se naći i na drugim dijelovima trbuha, zatim na grudima, stražnjici i bokovima. Nakon trudnoće potpuno izblijede, no ipak ne nestanu! Tada imate samo dva izbora: savjetovati se s dermatologom i pokušati ih odsraniti, ili ih nositi s ponosom i sjećajti se trudničkih dana.

Ako ste im skloni, nećete ih izbjeći, ali ih možete ublažiti bilo kojom masnijom kremom, pazeći na prehranu i unos dovoljno tekućine.

Kao mjeru opreza, buduće majke obično koriste razne kreme u pretjeranim količinama. Medutim, iako losion može pomoći u smanjenju isušenost kože i njenu iritaciju, on neće spriječiti pojavu strija bez obzira koliko marljivo se mazali. Općenitu neučinkovitost krema pokazala je i studija koja je otkrila kako jedna krema može smanjiti učestalost strija, ali samo u skupini žena koje su već rodile i ranije su popucale. Stoga zaključak glasi, ne može se tvrditi da kreme zaista pomažu u ratu protiv "išaranog" trbuha.

Postoje određeni faktori koji pomažu u smanjenju mogućnosti pojave strija:

•Nasljedni faktor (brzo zavirite u mamin trbuh da vidite kakve su vam šanse)
•Ako ste višerotka i u prvoj trudnoći su vas obilježile - vrlo vjerojatno će se opet pojaviti
•Pazite kako se debljate; brzo dobivanje na kilaži sigurno neće pomoći koži
•Prehrana je vrlo bitan faktor. Jedete li dobro i kvalitetno, koža će biti elastična i na taj način ćete smanjiti rizik od pojave strija.
@ma-moon
@ma-moon
.
.

Broj postova : 997

[Vrh] Go down

Strije-kako ih spriječiti i ublažiti Empty Re: Strije-kako ih spriječiti i ublažiti

Postaj by @ma-moon 21/02/10, 05:28 pm

Iako postoji niz proizvoda ne tržištu koji se reklamiraju i obećavaju čuda, naše mame i bake sa sigurnošću tvrde da je maslinovo ulje daleko najbolje od svega..cure koje ste sve to prošle, da čujem vaša iskustva i preporuke za sve buduće mame koje to tek čeka Very Happy
@ma-moon
@ma-moon
.
.

[Vrh] Go down

Strije-kako ih spriječiti i ublažiti Empty Re: Strije-kako ih spriječiti i ublažiti

Postaj by nika0406 21/02/10, 06:56 pm

Ja nisam dobila niti jednu striju u trudnoći(a zdebljala se 17kg),od poćetka sam se mazala svaku većer sa uljem koje sam kupila u DM-u,to je bilo neko fuul jeftino ulje(nekih cca 20kn 200ml) i još sam si kupovala neku mast za bradavice i isto bila odlićna,nije važno dali je proizvod skup ili jeftin,važno je da je hranjivo za kožu,i nemora znaćiti da će vam išta pomoći jel svaćija koža je drugaćija a i ja sam ćula da je maslinovo ulje odlićno za strije pa ću ovaj put to isprobati Very Happy
nika0406
nika0406
.
.

Broj postova : 2127

[Vrh] Go down

Postaj by @ma-moon 22/02/10, 11:01 am

Ako ćeš ići na maslinovo ulje,obavezno uzmeš neki stari bade mantil i kad se namažeš i malo se upije zamotaš se u njega.na kraju ćeš ga morati baciti,jer neće baš biti mirisan,ali si barem nećeš zeznuti pidžamicu i ostalu odjeću. Smile
@ma-moon
@ma-moon
.
.

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]