Koža u trudnoći i njega
4 posters
Stranica 1 / 1.
Koža u trudnoći i njega
Tijekom trudnoće vaša koža prolazi kroz velike promjene, što posebno može doći do izražaja na području lica, trbuha, grudi i bedara.Određene kožne sklonosti mogu se pojačati.Kako biste očuvali ljepotu svoje kože, najvažnije je piti puno vode i dovoljno spavati. Ujedno, dobra je vijest da se nakon poroda sve vraća u normalu.
Zbog veće prokrvljenosti kože može vam biti toplije, te se samim time počinjete više znojiti. Nekim ženama se pojave i crvene točkice na koži, obrazi se rumene, a može se primijetiti i da "blistate", zbog povećane količine vode u potkožnom tkivu. Ako ste skloni aknama, mogle bi se češće javljati tijekom trudnoće.
Ujedno, zbog hormona mijenja se i pigmentacija kože. Mogu vam potamnjeti bradavice, te se pojaviti "linea negra" - tamna crta po sredini trbuha. Madeži ili pjegice mogu privremeno potamnjeti. Mogu se povećati, no i stvoriti nove. U nekim slučajevima koža na licu može potamnjeti, posebno oko usta, što se naziva "maskom trudnoće".
Probleme vam mogu zadavati i suha koža, osipi ili svrbež, koji se u trudnoći pojave iz neobjašnjivih razloga. Ako ovi simptomi potraju, zatražite savjet vašega liječnika.
-Kako si pomoći?
Njega lica hidratantnim kremama pomoći će protiv negativnih utjecaja hormona. Masaža tijela tijekom trudnoće, kao i nakon poroda, uljima i losionima nije samo ugodna već će i održati kožu zdravom, spriječiti svrbež, pucanje kože, te ublažiti nastajanje strija.
Zbog veće prokrvljenosti kože može vam biti toplije, te se samim time počinjete više znojiti. Nekim ženama se pojave i crvene točkice na koži, obrazi se rumene, a može se primijetiti i da "blistate", zbog povećane količine vode u potkožnom tkivu. Ako ste skloni aknama, mogle bi se češće javljati tijekom trudnoće.
Ujedno, zbog hormona mijenja se i pigmentacija kože. Mogu vam potamnjeti bradavice, te se pojaviti "linea negra" - tamna crta po sredini trbuha. Madeži ili pjegice mogu privremeno potamnjeti. Mogu se povećati, no i stvoriti nove. U nekim slučajevima koža na licu može potamnjeti, posebno oko usta, što se naziva "maskom trudnoće".
Probleme vam mogu zadavati i suha koža, osipi ili svrbež, koji se u trudnoći pojave iz neobjašnjivih razloga. Ako ovi simptomi potraju, zatražite savjet vašega liječnika.
-Kako si pomoći?
Njega lica hidratantnim kremama pomoći će protiv negativnih utjecaja hormona. Masaža tijela tijekom trudnoće, kao i nakon poroda, uljima i losionima nije samo ugodna već će i održati kožu zdravom, spriječiti svrbež, pucanje kože, te ublažiti nastajanje strija.
@ma-moon- .
- Broj postova : 997
Re: Koža u trudnoći i njega

ne samo bravo,nego da čujem koji svjet od tebe..

@ma-moon- .
Redovito mazanje kremom i losionom je dovoljna njega,nikakvo pretjerivanje,a ovu tamnu crtu na trbuhu sam svakodnevno ribala kad sam rodila al uzalud,imala sam je još 4mj poslje poroda 

nika0406- .
- Broj postova : 2127
Ja sam se od početka mazala sa onim masnim ....joj nemrem se sad sjetiti...pogledat ću sutra u DM-u, mislim da je onaj Olival...masno i srdi, al je meni pomoglo. Uopće nisam imala strije
. Dok nisam otišla u bolnicu pod kraj na čuvanje...Tamo stvarno nisam se mogla mazati jer su bile 2 ili 3 tuš kabine na nas 50. Dobila ih malo ali skoro nevidljive 

Tashana- .
- Broj postova : 1615
A lice?? sklonost mrljama na licu.jel koja od vas imala i čime ste njegovale kožu lica?naime,moja seka ima pjegice,a mama je u trudnoći imala mrlje po licu i ona se sad boji da će i njoj tako biti.jel postoji kakva krema koja pomaže kod tih mrlja i jeste što koristile.
@ma-moon- .
Ja ništa. Samo kaj sam poprištavila ko neki pubertetlija
U pubertetu čisto lice, a u trudnoći...užas

U pubertetu čisto lice, a u trudnoći...užas
Tashana- .
- Broj postova : 1615
Te mrljice se povuku kad rodi,moja frendica imala lice doslovce crno od tih mrljica al kad je rodila u kratkom roku su nestale
nika0406- .
Ma znam da se povuku,ali i to je isto upitno.maminoj sestri ostalo po cijelom licu.čim proviri na sunce evo nje u flekicama.
našla sam joj neku kremu sa visokim zaštitinim faktorom pa joj možda to pomogne...sad će sunce uskoro...jupi,jupi jeee.jedva čekam..
našla sam joj neku kremu sa visokim zaštitinim faktorom pa joj možda to pomogne...sad će sunce uskoro...jupi,jupi jeee.jedva čekam..
@ma-moon- .
A to ovisi od osobe do osobe valjda,ni sa tim nemam problema 

nika0406- .
Ti si jedna velika sretnica!! 

@ma-moon- .

» SEX U TRUDNOĆI
» Vitamini u trudnoći / prehrana