Chat za gurmane..... razni recepti i savjeti
+5
HAL3
@ma-moon
sandra
nika0406
Anila
9 posters
Stranica 1 / 5.
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Chat za gurmane..... razni recepti i savjeti
Samo da nastavim o tom tijestu.... baš se o tom lupanju radi, to ne mogu dovoljno jako..... moja mama kad uhvati tijesto lupat sve mene boli, a ja nemam valjda tu jačinu u rukama..... 

Re: Chat za gurmane..... razni recepti i savjeti
Važno ti je da kad poćneš mjesiti,dakle kad sve staviš u zdjelu polako dodavati tekućinu i moraš ga(kak ja kažem klofati,dakle sa otvorenom šakom doslovce udarati tjesto od rub posude) i kada ti se poćnu pojavljivati mjehurići to ti je to,onda treba ostaviti tjesto da se diže i kad se digne (ja ga još jednom sklofam) i pustim sa se još jednom digne,i kad se dogne samo ga umjesiš na krpi sa brašnom(da se ne ljepi)i napraviš manje kugle i ostaviš da odmore par minuta i to je to,dobar tek 

nika0406- .
- Broj postova : 2127
Mjehurići?
Daleko sam od toga.... al mi budeeš pokazala...
I možeš ga lupati i sa kuhaćom ako ti je tako lakše,važno je i to da se germa prije stavljanja u brašno dobro digne i nesmije se stavljati vruća tekućina nego mlaka....
nika0406- .
Tijesto me pati i bemu miša, oslići kad ih treba pohat, onako filete... ja i moja svekrva sve isto napravimo, ali meni nestane cijelo meso..... užas..
Kako misliš nestane meso....
nika0406- .
nika0406 je napisao/la:I možeš ga lupati i sa kuhaćom ako ti je tako lakše,važno je i to da se germa prije stavljanja u brašno dobro digne i nesmije se stavljati vruća tekućina nego mlaka....
Suha grema?!

Ja nju mećem

nika0406 je napisao/la:Kako misliš nestane meso....
Pa kad ga ispoham, ostane kao krpa... ništa onako fina ribica.... onako suho, ma ništa...
Ja nevolim suhu germu zato kaj mi se tjesto nekak sporije diže,al kad i radim nešto sa suhom germom isto je razmutim u malo mlake vode sa žlicom šećera i malo brašna....
nika0406- .
nika0406 je napisao/la:Ja nevolim suhu germu zato kaj mi se tjesto nekak sporije diže,al kad i radim nešto sa suhom germom isto je razmutim u malo mlake vode sa žlicom šećera i malo brašna....
Pokazat češ mi.... plizz....

Riba je sama po sebi suha zato ti ja kad tako nešto radim poham doslovce 3min jedna i 3 min druga strana to ti je dovoljno jel ribi treba jako kratko vrijeme da se ispeće,al ja ribu radim samo u foliji u rolu,tako je najukusnija i puno je soćnija
nika0406- .
Bumo nekakve kiflice napravili kad dođem
,a u tjesta za kiflice možeš staviti i vrhnja,onda su prhkije i mekše...

nika0406- .
Ma ja toliko volim te pohane osliće da mi je to grozno što mi ne uspije isto tako i to tijesto, ajme koliko bi onih kiflica radila i pizzu sam da mi uspije...... Naučit ću valjda..
nika0406 je napisao/la:Bumo nekakve kiflice napravili kad dođem,a u tjesta za kiflice možeš staviti i vrhnja,onda su prhkije i mekše...
Držim te za rijeć....

Nije ti to nekakva posebna nauka,naućiš s vremenom,nema veze kaj ne uspije 1-2,3 put će biti bolje,4 put još bolje a poslje se možeš zaposliti u pekari.... 

nika0406- .
nika0406 je napisao/la:Nije ti to nekakva posebna nauka,naućiš s vremenom,nema veze kaj ne uspije 1-2,3 put će biti bolje,4 put još bolje a poslje se možeš zaposliti u pekari....

Pitaj sam kaj te zanima,baš sam raspoložena sad za to.....
nika0406- .
E trebam se sjetit, ali sad tak i tak moram ić kupšit bebu.... vratim se kasnije..... cmok!
DOBRO JUTROOOO....posto je dans prvi dan od radne nedelje, posle obilnog i mrsnog porodicnog rucka od nedelje, za ponedeljak vam predlazem ....SOCIVO, te po naski leka....lako i brzo za spremit , korisno za zdravlje , a ukusno za one koje prebiru hranu.socivo(400 dr) prokuha se i prva se voda baci, kroz sito se opere i opet se kuha, doda se, narezana mrkva,beli luk, kocka podravke juhe, sol, ulje, malo papar i mali komad lovorov list.socivo se brzo skuha, ako zeli da bude malo gustija moze je i zaprziti sa brasno i ulje....jede se sa salatom od crvene pecene paprike, beli luk sitno narezan, persun...dobar apetit
sandra- Broj postova : 117
to ti je zrnesta hrana, kao grah neki, pasulj...joj al neznam objasniti...vrlo je koristan za decu ima
neke minerale koji pospesuju rad mozga
neke minerale koji pospesuju rad mozga
mora da ima da se kupi u svim marketima kod vas....u oddel za makrobiotsku ishranu...za to sam 100% sigurna, tamo gde su zitarice
Anila je napisao/la:Sandra što je SOCIVO?!
Ja ne znam...
sočivo oliti leća po naški..jako ukusno..njam,njam...sandra,hvala na podsjetniku...imam ideju za sutrašnji ručak.
odlična tema!!!! obožavam kuhinju i kuhanje,nve recepte,kruheke i peciva..ma sve..

@ma-moon- .
- Broj postova : 997
Anila je napisao/la:Mjehurići?
dat ću ja tebi jedan recept za kruh...nikakva kuhača i mjehurići,mučenje s kvascom,dizanje i sve ostalo.gotov za rol u roku pol sata.miješa se mikserom.svaki put uspije,a mekan ko duša.

@ma-moon- .
- Broj postova : 997
pa @ma-moon napisi , da probam i ja.....a ja bi htela da neka od vas napise kako se pravi restovan krompir....kad sam bila mala bila sam u skrad-delnice na oporavak, tamo sam jela taj restovan krompir....al nikad nisam naucila kako se sprema...zato ako neka od vas zna za restovan krumpir kako ga vi u hrvatsku pripremate...pozdrav cure
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5

» Razni problemi sa spolovilom
» Odrastanje - savjeti za roditelje
» Mali savjeti za buduće mame
» Pametni savjeti o HPV-u od Dr. Oza (poznatog po nastupima u Oprah showu)
» Vaše ideje, prijedlozi, savjeti i želje vezano za Anila`s Forum!!!
» Odrastanje - savjeti za roditelje
» Mali savjeti za buduće mame
» Pametni savjeti o HPV-u od Dr. Oza (poznatog po nastupima u Oprah showu)
» Vaše ideje, prijedlozi, savjeti i želje vezano za Anila`s Forum!!!
Stranica 1 / 5.